17 Ağustos 2012 Cuma

Sanalika Takas işlemi

- Takas sistemi nasıl kullanılır?
Takas sistemi iki oyuncunun adil bir biçimde (birbirlerini kandırmalarına izin vermeden) eşya değiştirmeleri için tasarlanmıştır.

Takas işlemini başlatmak için öncelikle bir oyuncunun üstüne tıklayın. Ekranın sağ alt köşesinde açılacak olan pencerenin üstünde takas isimli bir düğme görüntülenecektir. Bu düğmeye tıklayınız ve karşıdaki oyuncunun takas isteğinizi kabul etmesini bekleyiniz.
Daha sonra karşı oyuncunun ayarlarına göre (davetiyeleri göster ayarı) ekranında takas penceresi hemen açılacak veya sağ altta bir mesaj belirecektir. Ekranında mesaj beliren oyuncular bu mesaja tıklayarak takas isteğini kabul etmelidir.

Ekrana gelen takas penceresinin sol tarafı size, sağ tarafı ise diğer oyuncuya aittir. Çantanızdaki eşyaları tutup bu pencerenin üstüne sürükleyip bırakın. Böylece küçük bir pencere görüntülenecek, buradan eşyanın adedini seçtikten sonra “Tamam” butonuna tıklayarak eşyayı eklemiş olacaksınız.

Takas penceresindeki eşyanızı düzenlemek için eşyanın üstüne geldiğinizde alt köşede düzenleme tuşları görünecektir. İstediğiniz zaman kendi pencerenizdeki eşyaları düzenleyebilirsiniz. Sayılarını artırıp azaltabilir, isterseniz takas penceresinden eşyayı kaldırabilirsiniz. Takas penceresinde yapılan tüm değişiklikler kısa bir süre içinde diğer oyuncunun ekranında da görüntülenecektir. Takas penceresindeki eşyanızı düzenlemek için eşyanın üstüne geldiğinizde alt köşede düzenleme tuşları görünecektir.
Takas işlemini tamamlamak için pencerenin altındaki “Onayla” butonuna tıklamalısınız. Bu aşamada diğer oyuncunun da “Onayla” butonuna tıklaması beklenir.


Her iki oyuncu onayladıktan sonra sistem eşyaları çantalarınız arasında taşır ve size yukarıdaki gibi küçük bir rapor ekranı çıkartır. Eğer bir hata oluşmuşsa bu da size belirtilir.

Not: Kullanıcılar birbiriyle gerçekleştirdikleri takas işlemi sonucunda her iki kullanıcıda takas sonucu elde ettikleri ürülerin %5’ini Sanalika belediyesine vergi olarak ödemeleri gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder